Sponsor Miek en Piek

We willen naar Lesbos, om te werken voor BecauseWeCarry. 

En hebben jouw hulp nodig.  JA het gaat om geld. De kosten voor reis- en verblijf moet je als vrijwilliger (uiteraard) zelf betalen. Wij hebben ongeveer 1600 Euro nodig (800 per persoon) en we vragen jullie om mee te helpen dat bedrag te verzamelen. Al het geld dat we over hebben na de reis (we gaan basic) gaat naar http://becausewecarry.org. En al het geld dat we boven dit streefbedrag ontvangen natuurlijk ook. Elke bijdrage helpt echt om ons daar aan het werk te krijgen. Dus ook kleine bedragen waarderen we zeer. 

Because we Carry is een kleinere hulporganisatie opgezet door drie Amsterdamse meiden en actief in het kamp Kara Tepe, een opvangplek dat voorportaal is van kampen waar vluchtelingen langer verblijven zoals Moria.

Geef ons een rondje!

bron: ANP

bron: ANP

Jij geeft vast wel eens een rondje? En dan ben je al snel zo'n 20 tot  30 Euro kwijt. Maar wat als jij nu dit weekend een rondje overslaat?.. Je hebt een goed excuus voor die grommende matties: Met dat geld ga je Mo en Piek sponsoren. Want die willen een week aanpakken in Lesbos en we hebben jullie hulp nodig om de reis- en verblijfkosten op te vangen. 

Dit zijn de regels:

Vrijwilligers betalen hun eigen reis- en verblijf. Al het geld dat wordt ingezameld door Because We Carry gaat naar de hulpverlening. Dat vinden we nogal logisch. Toch kunnen wij ook wat hulp gebruiken bij het bij elkaar schrapen van de middelen voor reis- en verblijf. De kosten per persoon bedragen zo'n 800 Euro. Dat is 1600 Euro voor ons twee.

Waarom vragen we je om een financiele bijdrage? Omdat; Monique is op dit moment aan het 'bootstrappen'  ( = hip woord voor 'maakt kosten, maar heeft nog geen inkomsten') en Annemieke gaat een nieuwe fase van haar leven in, waar ze een nieuw huis moet vinden, een huishouden moet gaan inrichten en meer kosten heeft, ineens, dan aanvankelijk gedacht. Kortom we zijn graag bereid om onze tijd en energie vrij te maken en aan de slag te gaan in Kara Tepe, maar we kunnen wel wat duitjes gebruiken voor de praktische invulling. En daarom hopen we dat jullie een rondje willen bijdragen  (of 2 of 3 mag natuurlijk ook, wordt het alleen maar gezelliger van, zoals jullie weten).. We willen op korte termijn vertrekken. In de week van 22 tot en met 30 april. 

Het rekening nummer van Monique is: NL 16 RABO 0300 127 855

Het rekeningnummer van Annemieke is:  NL 66 TRIO 025 47 50 532

En als je nou toch bezig bent, doe BecauseWeCarry ook een rondje: 

Doneren aan BecauseWeCarry

 

Klassenfoto 1981

Klassenfoto 1981

BABY BLUE

 

De blauwe sweater, een 'essential' in de tiener's garderobe anno 1981, dat bijkt..

Boven zit Annemieke Willems (1966), toen net omgedoopt tot 'Pieke' en onder zit Monique de Haas, (1966) In die tijd meestal aangeroepen met  "MoooooooohooOO!!".

BFF's sinds 1980

Andere tijden. Maar we hebben het hier wel over de 'eighties'.. Over het "Ban de bom" protest met een afgeladen Museumplein, punkers - met ingezeepte vieze hanenkammen zoals echte hanenkammen horen. - Krakers die er niet voor schuwden een paar stoeptegeltjes los te wrikken om ze dan weer naar de ME te keilen (lachen!), kakkers ik-doe-gewoon-DRIE-Lacoste-shirts-over-elkaar-aan-vandaag, skaters-ja-ze-waren-er-toen-ook-al en skinheads-van verwarde kaalgeschoren meisjes tot de Pegida van de eighties. 

Om maar een paar subculturen te benoemen die hun hoogtij meemaakten in die periode.. Rumoerige tijden? Lijkt misschien zo, maar het waren vooral expressieve tijden, laat jezelf zien! En als je dan opgroeit in die tijd, dan wordt dat een van je basis waarden als volwassen vrouw. Kortom, het waren prachtige tijden (maar dat is natuurlijk nostalgie..)

De wereld is spannender nu, met enorme stromen mensen op de vlucht en in beweging. Met verschillen in opvatting die veel scherper lijken te snijden. Wij vinden dat we deel uitmaken van dat geheel en dat we moeten kiezen wat we hier aan kunnen doen. Bitter weinig, maar we hopen toch een klein beetje.

Die keuze is niet politiek, wel expressief, die van een beetje solidariteit voor gewone mensen in buitengewone omstandigheden. Help je ons mee om te helpen?

 

 

Annemieke (l) en Monique (r) nu

Annemieke (l) en Monique (r) nu