Over ons

Als je nou een vriend- of vriendin bent van Miek en je kent Piek niet, of je kent Piek, maar je hebt Miek nog nooit ontmoet. Lees dan hier, hoe dat ooit begon 

Baby blue 

De blauwe sweater, een 'essential' in de tiener's garderobe anno 1981, dat bijkt..(uit de foto..even scrollen als je op je mobiel zit)

Boven zit Annemieke Willems (1966), toen net omgedoopt tot 'Pieke' en onder zit Monique de Haas, (1966) In die tijd meestal aangeroepen met  "MoooooooohooOO!!".

BFF's sinds 1980

Andere tijden.. We hebben het hier wel over de 'eighties'.. Over het "Ban de bom" protest met een afgeladen Museumplein, punkers - met ingezeepte vieze hanenkammen zoals hanenkammen horen. - Krakers die er niet voor schuwden om een paar stoeptegeltjes los te wrikken om ze dan weer naar de ME te keilen (lachen!), kakkers ik-doe-gewoon-DRIE-Lacoste-shirts-over-elkaar-aan-vandaag, skaters-ja-ze-waren-er-toen-al en skinheads-van verwarde kaalgeschoren meisjes tot de Pegida van de eighties. 

Om maar een paar subculturen te benoemen die hun hoogtij meemaakten in die periode.. Rumoerige tijden? Lijkt misschien zo, maar het waren vooral expressieve tijden, laat jezelf zien! En als je dan opgroeit in die tijd, dan wordt dat een van je basis waarden als volwassen vrouw. Kortom, het waren prachtige tijden (maar dat is natuurlijk nostalgie..)

De wereld is spannender nu, met enorme stromen mensen op de vlucht en in beweging. Met verschillen in opvatting die veel scherper lijken te snijden. Wij vinden dat we deel uitmaken van dat geheel en dat we moeten kiezen wat we hier aan kunnen doen. Bitter weinig, maar we hopen toch een klein beetje.

Die keuze is niet politiek, wel expressief, die van een beetje solidariteit voor gewone mensen in buitengewone omstandigheden. Help je ons mee om te helpen?

 

 

 

 Klassenfoto Annemieke en Monique uit 1981 (schatten we..)

Klassenfoto Annemieke en Monique uit 1981 (schatten we..)

 Annemieke 2017                                                                                                   Monique 2017

Annemieke 2017                                                                                                   Monique 2017